Hilde Quintens

Ik ben sterk met woorden, zo dacht ik lang. Woorden die raken, op diverse manieren. Tot ik de woorden terug in mijn gezicht kreeg, vastliep, mezelf bijna verloor.

Ik ben op zoek gegaan naar wie ik echt ben, waarom ik hier op deze aarde ben, hoe ik de ziel die ik in mij draag wens te ontplooien.
Ik ben met veel verwondering deze tocht van binnenuit gegaan en heb ontdekt hoeveel mogelijkheden ik in mij draag, welke energie er van me uit gaat, ‘ja’ te zeggen tegen de weg en vooral risico’s te nemen.

Via een opleiding PCI (Psychothérapie Corporelle Intégrative) en een opleiding aan de school van Lorraine Desmarais (Coeur Energétique) kreeg ik een meer psychotherapeutische achtergrond. Deze vulde ik aan met vele cursussen lichaamswerk.

Gefascineerd door de taal van het lichaam, zocht ik verder naar wat het lichaam te vertellen heeft en leerde veel bij over de 5 elementen, het meridianennetwerk, energiestromen, … maar vooral over de verbinding tussen het fysieke, het psychische en het spirituele.

En zo ontdekte ik wat een ongelooflijke bron ons lichaam is. Ik heb geleerd te luisteren naar mijn lichaam, zonder oordeel, en vol vertrouwen te groeien in relatie tot mezelf en de mensen die ik ontmoet.

Als mama van 3 dochters word ik elke dag uitgedaagd om liefdevol en met een open geest in het leven te staan.

Ik struikel, leer uit mijn minder aangename ervaringen en blijf op weg gaan. En ik luister naar de anderen en mezelf, steeds opnieuw, met mededogen en in het nu.

Ik nodig je uit om te luisteren naar je lichaam en zo te groeien naar een evenwichtig liefdevol mens in respect voor je hele wezen.
Ik geef les in Syntra West en volg blijvend opleidingen, waaronder causale voetreflexologie.

Plooien en verplooien – steeds opnieuw – om mij ten volle te kunnen ontplooien.